Foto: 
Brian Tallman Photography/regionstavanger.com

Blå Promenade

Book Now!
Send forespsørsel

Rundt havneområdet i Stavanger er det en turvei, lyst opp av blå lamper. Bli med på en guidet tur langs de blå skiferhellene og bli bedre kjent med Stavangers maritime historie.

Blå promenade er ideen om en sammenhengende gangpromenade langs sentrums sjølinje og pulserende havneområder. Den strekker seg fra Bjergsted med Stavangers flotte konserthus og Gamle Stavanger til Badedammen med utsikt til vakre Ryfylke.

Stavanger har opp gjennom tidene vekslet mellom vekst og krise og gjennomgått en dramatisk utvikling. Byens historie er derfor inndelt i betydningsfulle og spennende perioder som kommer til syne fra bryggekanten. På den Blå Promenade skal vi passere kjente og ukjente brygger og kaier – Bispebrygga, Bakerbrygga, Bekhuskaien – hvorfor heter de det og hva har de blitt brukt til? Vi skal bli bedre kjent med Stavangers maritime trafikk og sjøfartshistorie. Før hadde det meste en tilknytning til havet og havnen hadde et yrende liv med lasting og lossing av gods og passasjerer. Bli med på en reise tilbake i tid og hør om gamle dagers havneaktivitet.

Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
ca. 1,5 timer
Transport:
Duration
Dauer
Til fots
Sesong
Duration
Dauer
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
Duration
Dauer
Distanse
Duration
Dauer
Høydeforskjell
Duration
Dauer
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Duration
Dauer
Utenfor Rosenkildehuset i Stavanger
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Duration
Dauer
Språk
Duration
Dauer
Norsk
Pris
Duration
Dauer

galleri

No items found.

Oppmøte