Foto: 
Brian Tallman Photography/regionstavanger.com

Blå Promenade

Send forespsørselSend a requestAnfrage senden

Rundt havneområdet i Stavanger er det en turvei, lyst opp av blå lamper. Bli med på en guidet tur langs de blå skiferhellene og bli bedre kjent med Stavangers maritime historie.

Blå promenade er ideen om en sammenhengende gangpromenade langs sentrums sjølinje og pulserende havneområder. Den strekker seg fra Bjergsted med Stavangers flotte konserthus og Gamle Stavanger til Badedammen med utsikt til vakre Ryfylke.

Stavanger har opp gjennom tidene vekslet mellom vekst og krise og gjennomgått en dramatisk utvikling. Byens historie er derfor inndelt i betydningsfulle og spennende perioder som kommer til syne fra bryggekanten. På den Blå Promenade skal vi passere kjente og ukjente brygger og kaier – Bispebrygga, Bakerbrygga, Bekhuskaien – hvorfor heter de det og hva har de blitt brukt til? Vi skal bli bedre kjent med Stavangers maritime trafikk og sjøfartshistorie. Før hadde det meste en tilknytning til havet og havnen hadde et yrende liv med lasting og lossing av gods og passasjerer. Bli med på en reise tilbake i tid og hør om gamle dagers havneaktivitet.

Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
ca. 1,5 timer
Transport:
Transport
Transport
Til fots
Sesong
Season
Geplante Abfahrten
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
Terrain
Terrain
Distanse
Distance
Entfernung
Høydeforskjell
Elevation
Höhenunterschied
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Meeting place
Treffpunkt
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Capacity
Dauer
Språk
Language
Dauer
Norsk
Pris
Price
Preis

galleri

Gallery

No items found.

Oppmøte

Meeting place