Foto: 

Fra olje til olje

Book Now!
Send forespsørsel

Stavanger har alltid taklet nedgangstider ved å vende seg til havet – sild, seilskuter og brisling har brakt byen velstand. I dag er det olje og gass som vi høster fra sjøen. På denne turen får vi en innføring i to av landets viktigste oljeepoker.

Vår historieforteller veileder oss gjennom den første oljeperiodens medgangstider da store sildestimer fant veien til norskekysten. Vi besøker en autentisk hermetikkfabrikk og gjennom levende skildringer mellom datidens ofte livsfarlige maskiner får vi ta del i hele produksjonsgangen – fra fisken ankommer og lukten av nyrøykt brisling siger ut av røykeovnen, til silda forlater fabrikken ferdig hermetisert. ”Havets sølv” hadde stor økonomisk betydning for Stavanger og skapte store ringvirkninger.

Deretter fortsetter vi gjennom det moderne Stavanger for å oppleve den andre store oljeepoken, da Norge fant ”det sorte gull” – skatten fra havet. Oljefunnet danner selve ryggmargen i velferdssamfunnet vi har i dag. Vi vandrer inn i oljeeventyret og betydningen av oljevirksomheten for regionen og nasjonen.  Landets viktigste julegave har gitt oss både dramatikk og gyldne tider.

Jeg tenkte at både Flor og Fjære, Lysefjorden og Jæren med praktfulle Sola Strandhotell ville toppe lista. Feil. Hermetikkmuseet trakk det lengste strået. Det skyldtes ikke minst den entusiastiske guiden. Så nok en gang: Tusen takk!

– Arvid, Dagbladets pensjonistforening

Kunden var svært fornøyd med guiden og vandreturen i Stavanger, samt besøket i Oljemuseet (..) Kommer gjerne tilbake med flere forespørsler til dere

– Wenche, Gruppeopplevelser

Vi tilrettelegger alle våre byvandringer etter ønsker og smak. Ingen begrensinger på lengde og innhold:

  • tematisering
  • faglig innhold
  • historier
  • aktiviteter
  • smaksopplevelser
  • besøk på attraksjoner
Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
Transport:
Duration
Dauer
Sesong
Duration
Dauer
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
Duration
Dauer
Distanse
Duration
Dauer
Høydeforskjell
Duration
Dauer
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Duration
Dauer
Utenfor Rosenkildehuset i Stavanger
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Duration
Dauer
Språk
Duration
Dauer
Pris
Duration
Dauer

galleri

No items found.

Oppmøte