Foto: 

Haugesund Panorama

Book Now!
Send forespsørsel

Haugesund – i dag kjent for sitt rike kulturliv, mange festivaler og kulturarrangement gjennom hele året med Sildajazzen og Den Norske Filmfestivalen i spissen. Langs kaien ligger koselige hoteller, kaféer, restauranter og barer side om side og puster inn den friske sjølufta. Haugesund – den lille havnebyen med den nye historien, men sterkt knyttet til det havet har gitt. I 1854 hadde Haugesund 1000 innbyggere og i dag regnes byen som en av landets fremste handelsbyer. Kriser og tilbakeslag har ikke satt en stopper for utviklingen av denne byen – med jevnt og hardt slit har Haugesund kontinuerlig danset med havet.

Vi skal besøke dens høydepunkter – stupe inn i sildefiskes betydning for utviklingen av byen og høre om hvordan hundre tusen tønner ble eksportert til utlandet. Når silda forsvant spratt det frem andre næringer som skipsverft og oljeindustri – store konstruksjoner reises her for olje-Norge.

Etter lokalhistorier om havets gaver, kjører vi også innom vikingtiden for å besøke Riksmonumentet Haraldshaugen, stedet hvor Snorre skriver i sagaene at Harald Hårfagre er begravd. Videre svinger vi forbi det fineste rådhuset i Norge og noble områder fra 1800-tallet – her bodde byens skipsredere. Turens høydepunkt avsluttes på et flott utsiktspunkt hvor vi har flott panoramautsikt over Haugesund, vi kan også se helt til Røvær og Utsira.

Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
2 timer
Transport:
Duration
Dauer
Buss
Sesong
Duration
Dauer
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
Duration
Dauer
Distanse
Duration
Dauer
Høydeforskjell
Duration
Dauer
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Duration
Dauer
Utenfor Rosenkildehuset i Stavanger
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Duration
Dauer
Språk
Duration
Dauer
Pris
Duration
Dauer

galleri

No items found.

Oppmøte