Foto: 

Høydepunkter fra Stavanger

Book Now!
Send forespsørsel

Vi kjenner alle referansene til Stavanger, men hvem var nå denne Kielland og hva skjedde egentlig i Hafrsfjord?

Vår reise forteller om dannelsen av Norge, og vi skal stå på selve det historiske stedet hvor vi finner de tre store sverdene som symboliserer samlingen av Norge til ett rike – Sverd i Fjell.

I Stavanger Domkirke skal vi høre historien om hvordan Kongens forelskelse endte opp i byggingen av det som i dag regnes som en av de best bevarte middelalderkirkene i Skandinavia, og med det dannelsen av St. Svithun’s by.

På Stavangers høyeste punkt – i 360 grader blir det mulighet for å knipse noen flotte panorama bilder eller bare nyte utsikten over regionen.

Vindfulle i håret skal vi inn i varmen på det rekonstruerte gårdsanlegget Jernaldergården. Her blir vi dratt 1500 år tilbake i tid og samles rundt ildstedet mens husfruen forteller oss historier fra en annen tid.

Turen avsluttes med en spasertur gjennom Gamle Stavanger – Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse som speiler en viktig tidsepoke i Stavangers historie. På denne reisen vil vi få et litt annet bilde av oljehovedstaden som vi kjenner den i dag. Det blir autentiske historier om Stavangers mange oppturer og nedturer – fra en liten by i kamp til landets oljehovedstad.

Vi var kjempefornøyde med turen og ikke minst guiden. Det ble en stor opplevelse både for de som aldri hadde vært i Stavanger før og for de som hadde vært der men ikke sett Gamle Stavanger og Domkirken. Tusen takk. Vi anbefaler dere gjerne!

– Margrete Stangeland

Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
3 timer
Transport:
Duration
Dauer
Buss og til fots
Sesong
Duration
Dauer
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
Duration
Dauer
Distanse
Duration
Dauer
Høydeforskjell
Duration
Dauer
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Duration
Dauer
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Duration
Dauer
Språk
Duration
Dauer
Pris
Duration
Dauer

galleri

No items found.

Oppmøte