Foto: 

Stavanger Pub Crawl

Send forespsørselSend a requestAnfrage senden

Kanskje den mest intime og sosiale turen vi har i registeret. Det har blitt registrert over gjennomsnittet god stemning og gode samtaler på denne pub til pub vandringen.

Alkoholen har vært et hett tema og en stor snakkis for oss Nordmenn: «Gudenes gave til menneske» eller «ondets virkning»? Stavanger Pub Crawl starter på en av Stavangers aller første puber og går videre til fots gjennom Siddisenes drikkevaner til en av byens trendy barer. Smak på ekte håndverksbrygg fra tre spesielt utvalgte puber mens guiden underholder med historier fra den lokale kroa i gamle dager.

Det er få ting som samlar nordmenn på same måten som utveksling av historier om merkelige reglar om alkohol. Generasjonar av nordmenn kan snakke i timevis om alkoholreglar. Nordmenn som møtest på ferie kan lett bruke ein heil kveld til å berre snakke om rare skjenkereglar. Og bli fullare og fullare.

Sjåast i spritrommet, Are Kalvø

Brennevinssamlaget, karakteraften, spiseplikt, dame-te og patentsmørbrød er begreper som har gått ut på dato. Denne byvandringen sporer opp alkoholens fotavtrykk i Stavanger og gir deg et innblikk i byens fyll og fanteri og Stavanger som «avholdsby». Under drikkeplikten ble noen faktisk pålagt å brygge øl og ble landsforvist om de ikke gjorde sin plikt. Ja, det var seriøst dette med øl. Hør de vittige fortellingene fra Maadeholdsbevegelsens glansdager – foreningen som kjempet for å tørrlegge hele byen. Folk ble kreative under strenge regler – medbrakte drikkevarer og småsnuske kelnere tiltrakk seg mistenksomme politispioner. Antall enheter var lovbestemt og det var forskjell på menn og kvinner skal du vite – slikt blir det gode historier av.

På en av Stavangers mest populære puber i dag får du smake en Jysla brune og teste konkurranseinstinktet på vår egen pubquiz. Den heldige vinneren får selvsagt en smakfull premie. Her passer det fint med ei drikkevise og her kan de som ønsker fortsette kvelden. Dette er en engasjerende og morsom tur. Guiden sørger for at dette blir en informativ og interaktiv opplevelse med mange latterkuler, god drikke og ny kunnskap om Siddisers drikkevaner.

I min ungdom fanst det heile fylke utan pol. I min barndom fekk du ikkje kjøpt øl eingong i heimbygda mi. Du måtte bestille det, og det tok dagar før varene kom. Og du måtte bestille ei kasse. Det var folkeavstemming om ølsal i butikkane. Å, som vi kan snakke om slikt. I mi heimbygd, kan folk seie, måtte du ned i eit eige rom i kjellaren på hotellet viss du skulle ha noko sterkare enn vin. Å ja, svarer då kanskje ein annan, vi hadde også spritrom. Der var det ikkje vindu. I mi heimbygd, seier ein, var det eit tau som delte dansegolvet på hotellet i to. På den eine sida av tauet kunne hotellgjestane gå, der var det alkoholservering. Dei fastbuande måtte halde seg på den andre sida av tauet, der det ikkje var alkoholservering.

Sjåast i spritrommet, Are Kalvø

Vi tilrettelegger alle våre byvandringer etter ønsker og smak. Ingen begrensinger på lengde og innhold:

  • tematisering
  • faglig innhold
  • historier
  • aktiviteter
  • smaksopplevelser
  • besøk på attraksjoner

Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
Transport:
Transport
Transport
Sesong
Season
Geplante Abfahrten
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
Terrain
Terrain
Distanse
Distance
Entfernung
Høydeforskjell
Elevation
Höhenunterschied
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Meeting place
Treffpunkt
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Capacity
Dauer
Språk
Language
Dauer
Pris
Price
Preis

galleri

Gallery

Oppmøte

Meeting place