Foto: 

Tur til Skudeneshavn

Send forespsørselSend a requestAnfrage senden

Vi legger hverdagen hjemme og reiser til sørspissen på Karmøy – her ligger vakre Skudeneshavn. Det var først på 1800-tallet, når silda fant veien til dette lille havneområdet at byen virkelig eskalerte. I nærmere 70 år kom silda på besøk og den tiltrakk seg tusenvis av fiskere. Etter kort tid vokste det frem et lite bysamfunn som vi i dag kjenner som Norges sommerby.

I Skudeneshavn hviler 130 små trehus langs Skudefjorden og de mange sjøhusene ligger side om side og nyter den friske sjølufta. Små bakgater og idylliske bakhager setter sitt særpreg på den flotte arkitekturen. I dag regnes det som en av Norges best bevarte trehusbebyggelser. Vår guide for dagen vil dra oss med inn i et fredfullt skjærgardsliv og fortelle spennende historier fra et blomstrende bysamfunn. Vi hører om det farlige livet til havs og fiskere som prøver lykken i Amerika.

Avslutt turen med et besøk på Mælandsgården Museum. Et autentisk kjøpmannshus fra 1900 tallet, da Skudeneshavn blomstret av fiske, frakt og handel. Museet ligger i gamlebyen blant beskyttede trehus, og huser en samling interessante utstillinger.

Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
4,5 timer
Transport:
Transport
Transport
Buss og til fots
Sesong
Season
Geplante Abfahrten
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
Terrain
Terrain
Distanse
Distance
Entfernung
Høydeforskjell
Elevation
Höhenunterschied
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Meeting place
Treffpunkt
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Capacity
Dauer
Språk
Language
Dauer
Pris
Price
Preis

galleri

Gallery

No items found.

Oppmøte

Meeting place