Foto: 
Guidecompaniet

Historien om et kulehull

Book Now!
Send forespsørsel

Like etter klokken 08:00 mandag 5.april 2004 ble NOKAS sin tellesentral i Stavanger brutalt ranet for over 57 millioner kroner. Midt i sentrum, like ved Domkirken, ble sjokkerte forbipasserende vitne til skuddveksling og biljakt. De elleve ranerne ankom stedet tungt bevæpnet i 3 biler. De hadde på seg svarte kjeledresser og finlandshetter. Foran politistasjonen hadde de allerede satt en lastebil i brann for å hindre utrykning. En politimann, ble skutt og drept denne dramatiske morgenen.

Få kjenner detaljene rundt NOKAS ranet som Helge Bjørnestad. Han var sorenskriveren som administrerte Nokas rettsaken og den som leste opp dommen for de tiltalte.

På denne turen skal vi følge i fotsporene til ranerne og få et historisk innblikk i hva som skjedde de dramatiske minuttene på Domkirkeplassen. Vi tar oss blant annet inn i kjelleren hvor dramaet utspant seg og får en sjelden anledning til å komme tett på det som skjedde.

Etter selve vandreturen samles vi i lokalene på Domkirkeplassen hvor Helge Bjørnestad vil dele historiene med oss.

Vi tilbyr også denne turen for private grupper og bedrifter. Send oss gjerne en forespørsel til post@guidecompaniet.no eller ring oss på telefon 51850920.

Stavanger by localsHaugesund by locals
Varighet
Duration
Dauer
1,5 t
Transport:
Duration
Dauer
Til fots
Sesong
Duration
Dauer
August
Tidspunkt:
Dato/Tid
Dauer
26/8/2021 17:30
Duration
Dauer
Distanse
Duration
Dauer
Høydeforskjell
Duration
Dauer
Inkludert
Duration
Dauer
Oppmøte
Duration
Dauer
Domkirkeplassen
Aldersgrense
Duration
Dauer
Kapasitet
Duration
Dauer
Språk
Duration
Dauer
Norsk
Pris
Duration
Dauer
200,-

galleri

No items found.

Oppmøte